AIC NEWS
Familia Albarosa a cumpărat parcul industrial Arieș din Turda
[24.10.2019]

Holdingul Afin, controlat de familia italiană Albarosa, a achiziționat Arieș Logistic Park (ALP), care se întinde pe 60 ha în zona Turzii. 

Proiectul, parțial dezvoltat, include aproape 60 ha de teren disponibile pentru dezvoltări ulterioare. Colliers International a fost consultantul imobiliar care a asistat vânzătorul, în timp ce Moroianu & Asociații s-a ocupat de consilierea juridică a cumpărătorului. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. 

“Situat aproape de centrul țării, Turda este un loc ideal pentru investiții industriale și logistice și așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm acest proiect. Avem în plan începerea imediată a construcției de depozite logistice clasa A, în vederea închirierii, pe 20.000 mp, precum și o extindere de 5.000 mp pentru un chiriaș deja existent. Având în vedere suprafața mare de teren disponibil, căutăm oportunități de dezvoltare, având în derulare discuții cu mai multe părți interesate”, a declarat Stefano Albarosa, asociat în Afin Holding.

“Așteptăm cu nerăbdare continuarea dezvoltării acestui parc de către Afin Holding / AIC Real Estate în beneficiul pieței românești și a impactului asupra economiei locale și a comunității din Turda și Cluj”, a menționat Robert Miklo, director Investment Services la Colliers International.

“A fost o mare oportunitate de a participa activ la crearea premiselor lansării unuia dintre cele mai importante proiecte imobiliare din județul Cluj, care ar putea contribui la creșterea economică atât la nivel local, cât și național”, susține Radu Abrudan, asociat în Moroianu & Asociații.

Afin Holding, deținut de familia Albarosa, investește în România din 1995 și deține mai multe companii în sectoarele automotive, imobiliar și industrial. Divizia sa imobiliară, AIC RE, este dezvoltator de proiecte industriale și logistice, cu un portofoliu de 800.000 mp construiți, închiriați și vânduți către investitori strategici și financiari. Grupul are 500 de persoane în România.

Mai multe detalii la adresa: https://zcj.ro/economie/familia-albarosa-a-cumparat-parcul-industrial-din-turda--191132.html